Resultatene fra årets globale HR-undersøkelse er klar!

Smidig ledelse, altså evnen til å iverksette effektive tiltak under komplekse og raskt skiftende forhold, og evnen til å omfavne endringer er to av de viktigste ferdighetene i arbeidslivet!

Karrierepartner AS er medlem og norsk representant i OI Global Partners, et ledende HR selskap innen karrieretransisjoner, Outplacement, Executive coaching og lederutvikling.

 

For femte året på rad har den globale undersøkelsen Future of Work is Now blitt gjennomført (september/oktober 2020) av OIGP. Toppledere og HR-ansvarlige fra totalt 585 organisasjoner (16 ulike bransjer) i 16 ulike land har deltatt, hvorav 5 % av respondentene er fra Norge. Nytt av året er også spørsmål knyttet til hvordan Covid-19 har påvirket organisasjonen.

Kortfattet sammendrag:

I år, mer enn noensinne, fremstår endringer og evnen til å omfavne og tilpasse seg endringer som den viktigste evnen hos ledere og organisasjoner. Covid-19-pandemien har absolutt ført til behovet for proaktivitet og effektivt kunne håndtere uventede endringer.

I tillegg til fremtredende endringer og behovet for smidighet ser vi flere andre implikasjoner fra pandemien gjennom vår undersøkelser. En implikasjon er at samarbeid, mer enn produktivitet, har blitt negativt påvirket av pandemien fordi så mange ansatte jobber eksternt/har hjemmekontor og har færre muligheter til å samhandle ansikt til ansikt. Som følger av dette føler ansatte seg mer distansert fra hverandre og organisasjonen.

En annen innvirkning på så mye eksternt arbeid er at organisasjonen bruker egenstyrte læringsportaler for ansattes utvikling i større grad enn tidligere år. Andre utviklingsmetoder, spesielt bruk av vurderingsverktøy og en-til-en coaching med eksterne leverandører, er avtagende.

Samtidig ønsker de aller fleste organisasjoner å fortsette med en viss grad av hjemmekontor i fremtiden. Dette betyr at vi må fortsette å finne måter å bli koblet sammen og samarbeide effektivt i virtuelle miljøer. Vi må også fortsette å utvikle muligheter og verktøy for virtuell læring, da slike læringsmetoder sannsynligvis er her for å bli. Mens denne trenden allerede var i gang før pandemien, har pandemien fremskyndet hastigheten på omfavnelse og bruk av virtuelle læringsverktøy.

Vi forventer også at etterspørselen etter ansattes læring sannsynligvis ikke vil blir mindre fremover.

77 % av respondentene sier at teknologiske fremskritt øker behovet for at ansatte må evne å vise til sosiale ferdigheter. Kun 16 % av organisasjonene sier at de allerede omskolerer sine medarbeidere, 18 % sier at dette ikke er nødvendig, mens hele 66 % sier at de vil måtte investere i omskolering (reskilling) av sine ansatte fremover.

Til slutt, mens de fleste organisasjoner har verdier og klart definerte mål, bør det gis økt støtte for at ansatte kan utvikle sine egne individuelle mål. Det er også rom for økt innsats i arbeidet med å skape samsvar mellom organisasjonens mål og de ansatte individuelle mål.

Her kan du lese rapporten i digitalt blad-format (du kan også velge å laste ned i PDF-format).

Ønsker du sparring og en diskusjonspartner på sentrale temaer i denne rapporten, vennligst ta kontakt med oss. Innholdet i rapporten er sterkt knyttet til Talent Management/Employer Branding og hvordan din organisasjon kan/bør jobbe planmessig med å skape de vi kaller for Karriereberedskap i egen organisasjon. Vi har bl.a. spisskompetanse og tjenester knyttet til prestasjons- og karriereutvikling, og intern mobilitet.

 

Kontakt:
Bjørn-Eirik Buschmann
Daglig leder/Partner – Karrierepartner AS
Mobil: +47 909 70 113
E-post: bjorn-e@karrierepartner.no

 

Norwegian

Fant du ikke det du lette etter?

Legg igjen en beskjed her, så tar vi kontakt med deg!